Expozitii Despre noi Contact
3 - 6 ani 7 - 10 ani 11 - 14 ani
PicturaModelajDesenPictura digitalaLucru manual
Membri
Email:

Parola:
User nou

Forum
Articole
Intrebari frecvente
Parteneri
FAQ


Cum pot incarca imagini?
Mai intai trebuie sa va iregistrati ca utilizator. Dupa ce este validat de catre administrator, contul dumneavoastra este activ si puteti incarca imagini cu lucrarile la categoriile dorite.

De ce nu vad imaginile pe site dupa ce le-am incarcat?
Dupa ce ati incarcat imagini trebuie sa asteptati ca acestea sa fie verificate de catre administrator si validate .Atunci vor aparea automat pe site la categoria la care le-ati incarcat.

Nu mi se incarca imaginea in site.
Pentru ca imaginea sa se incarce trebuie sa o aveti salvata la o marime de maxim 300kb.

Cum scanez ?
Scannerul este un instrument foarte util folosit pentru redarea lucrarilor care au o grosime foarte mica, maxim 3 cm. Cel mai folosit acasa este cel de format A4. Deci daca aveti lucrari de dimensiuni mai mari ori folositi un scanner de format mai mare ori un aparat de fotografiat.
Scannerul vine si cu un program si intructiuni care va ghideaza pas cu pas.
Atentie! Cand trebuie sa setati rezolutia alegeti-o pe cea mai mica sau pentru web.
Scannerul il putei cumpara de la magazinele de electronice sau merge la un centru foto care ofera si servicii de scanare.

Ce alte variante mai am in afara de scanarea lucrarilor?
In afara de scanner puteti folosi un aparat foto digital sau chiar un mobil cu camera foto incorporata. Dupa ce ati descarcat lucrarile in computer aveti grija ca acestea sa aiba o rezolutie mica pentru a le putea incarca in site.
Aparatul foto este mai avantajos decat scannerul in cazul in care aveti lucrari de modelaj, lucru manual, picturi pe panza..etc.

Cum imi dau seama ca imaginile au rezolutie mica?
Pentru a verifica rezolutia imaginii este suficiet sa dati click dreapta pe imagine si apoi click pe optiuna Properties. Se deschide o fereastra in care sunt mai multe date despre imagine , iar la size trebuie sa fie maxim 300 KB . Daca depaseste va recomandam sa le micsorati cu ajutorul unui program de editare fotografii.

Cum miscorez imaginea sa fie mai putin de 300Kb?
Aveti nevoie de un program de editare foto.Un program profesionist este Adobe Photoshop.
Noi va recomandam un program foarte simplu care il puteti descarca de la adresa aceasta: http://www.irfanview.com/

Dupa ce deschideti programul instalat pe computerul dumneavoastra, deschideti imaginea scanata (File-Open), si din meniu-Image-alegeti optiunea Resize/resample, unde setati lungimea sau latimea la 200 pixeli. Dupa aceasta salvati lucrarea : In meniu sus aveti optiunea File -Save As.
Copyright 2008 Neostyl Trading SRL

Info Bebe - Ghid pentru copii si parinti